Mistrovství České republiky

30.11.2017 11:50

V letošním roce se konalo historicky první MČR v pódiových skladbách linie B, a to hned v Praze. Na tuto vrcholnou soutěž se z Přeboru probojovalo 5 našich skladeb ve čtyřech kategoriích. Za rozhodcovským stolkem byla za oblast Prahu nominována Lucka Gabrielová.

V neděli 26. listopadu se tedy všechny úspěšné pódiovky sjely do haly na Vinohradech. Dopoledne závodila děvčata v I. a II. kategorii, kdy se střídala v předvedení svých prvních sestav. Do finále postupovalo jen 6 nejlepších skladeb, které pak cvičily druhé provedení a bojovaly o medaile. Na začátku startovního pole se představily Jungles. Svou sestavu zvládly perfektně a do finále šly z prvního místo. Obruče ve II. kategorii měly naopak v první sestavě dvě větší zaváhání, a tak získaly až pátou nejvyšší známku. Ve finále šly pak naše skladby hned za sebou. Nejdřív starší obruče, které značně vylepšily svůj výkon, a měly radost z bezchybného provedení. Po nich nastoupily mladší obruče, které udržely nervy, a i přes jeden pád cvičily přesvědčivě. Napjatě jsme čekali, jak celý závod dopadne, a nakonec z toho byly dvě medaile. Holky ve II. kategorii získaly bronz a gymnastky v I. kategorii se staly mistryněmi ČR!

Odpolední program probíhal stejným systémem pro III. a IV. kategorii. Sestava se bohužel moc nepovedla našim kuželím, které několik pádů připravilo o finále. Holky obsadily 7. místo a bylo nám líto, že jsme si jejich hezkou sestavu nemohli užít ještě podruhé. V závěrečné kategorii jsme se vrátily do bojů o medaile. Klání zahájila skladba našich mladších Žen, které se dopustily jednoho pádu, ale jinak mohly být se svým vystoupením velice spokojené. Zkušenější pódiovka byla z počátku lehce nervózní, ale i ona podala dobrý výkon. O finále nebylo pochyb a tak mohly obě naše pódiovky svůj výkon ještě vylepšit, což se jim také povedlo. Holky ve IV. kategorii přidaly do sbírky další dva cenné kovy, a to stříbro a bronz!

Moc všem pódiovkám gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho oddílu.