III. kolo ČMP Plzeň

23.10.2017 21:45

Pódiovková sezóna 2017 je úspěšně zahájena! V sobotu 21. října se všech našich deset skladeb vypravilo na závod do Plzně, kde se konalo III. kolo Českomoravského poháru. V dopoledním programu se závodilo ve třech kategoriích a hned v té první jsme měli dvě skladby. Svůj první pohárový závod v životě si vyzkoušela naše nejmenší Koťátka. Holky to zvládly výborně a obsadily 6. místo. Zkušenější pódiovka s názvem Monkeys se předvedla skvěle a kategorii 0. B vyhrála. Mezi staršími děvčaty, které cvičící také bez náčiní, byla velká konkurence a nás moc potěšil výkon Shakerek. Holky předvedly svou rychlou sestavu přesně a s výrazem a získaly tak stříbrné medaile.

V dopoledním programu cvičily ještě gymnastky s obručemi ve II. kategorii, kde jsme měli opět dvě pódiovky. Mladší obručky Summer mají náčiní první rok, ale skladbu zvládly slušně a obsadily 9. místo. Jungles už si s obručemi rozumí dobře a obě provedení zacvičily přesvědčivě. Holky zvítězily s ohromným rozdílem na druhou skladbu 5, 5 bodu!

Druhá polovina našich zástupkyň se předvedla v odpoledním programu. Ve II. kategorii cvičila skladba Čtyřka, která se umístila na hezké 7. příčce z 16 pódiovek. Ale ani zde jsme nevyšli medailově na prázdno. Holky se skladbou Zombie získaly zlato, ale příště chtějí určitě předvést obě provedení lépe. Závod pokračoval sestavami s kuželemi. Naše gymnastky ukázaly svou zbrusu novou sestavu a hned sklidily úspěch, když obsadily 1. místo. Na závěrečnou IV. kategorii jsme se všichni těšili a holky nás nezklamaly, protože vystoupily na první dvě příčky. I zde obě naše skladby jistě své sestavy vypilují k jejich větší spokojenosti.

Z Plzně holky odjížděly s pěti zlatými a dvěma stříbrnými medailemi a závod byl tak opravdu veleúspěšný :) Gratulujeme a ať se daří i nadále!