Finále Českomoravského poháru - Břeclav

06.12.2014 22:37

Vrchol sezóny v podobě finále Českomoravského poháru byl naplánován na sobotu 6. prosince. Do Břeclavi vyrazilo bojovat šest našich pódovek, které chtěly předvést co nejlepší výkony a pokusit se získat nějaká medailová umístění. Atmosféru jediného rozhodujícího závodu zažila naše děvčata poprvé, takže nervozita byla znát. Přesto jsme mohli po finále slavit!

Úspěch přišel hned v I. kategorii, kde závodí Snílci. Adélka, Julča, Kačka, Kája a Terka zacvičily sestavu čistě, s výrazem a přesnými prvky, za což si odvezly stříbrné medaile a krásný pohár. U sestav s náčiním už to jsou větší nervy a v II. kategorii nás po celou sezónu čekaly dvojnásobné. Lovkyně nastupovaly na plac hned jako první v pořadí a laťku nastavily vysoko. Svá nejlepší provedení si Denda, Lucka, Majda, Nikči a Štěpa schovaly do Břeclavi a ve velké konkurenci se staly vítězkami Českomoravského poháru. Croodsky se nevyvarovaly několika chybám, ale přesto zakončily sezónu na hezkém 6. místě. Áďa, Anička, Dája, Ema, Klárka a Soňa cvičily všechny s obručemi letos poprvé, takže mohou být s výsledky během celého podzimu spokojené.

Další tři skladby se chystaly na odpolední program, který opět přinesl titul pro naše závodnice! Rebelky ve III. kategorii dominovaly nad ostatními především technikou těla, kterou doplnily přesvědčivým výrazem, a tak Anička, Ema, Julča, Nikča, Saša a Vanda získaly se značným náskokem zlaté medaile. Ve IV. i V. kategorii je v letošním roce nejvyšší úroveň, kdy medailové ambice může mít až 6 týmů. Bára, Kačka, Kamča, Kristýna a Lucka tyto ambice naplnily. Předvedly dvě výborná proevdení s pěti míči a vystoupily na bronzovou příčku. I v této skladbě tedy vládla spokojenost. Nepopulární 4. místo nakonec zbylo pro Kačku, Klárku, Lindu, Lucku a Terku. V druhém provedení se dopustily několika nepřesností a v nejstarší kategorii již záleží na každé drobnosti. Holky své nabyté zkušenosti se dvěma druhy náčiní zúročí jistě v příštím roce.

Celková bilance TJ Vodních staveb Praha v Českomoravském poháru 2014: 

6. místo + 4. místo + bronz + stříbro + 2x zlato = Nejúspěšnější oddíl ;)