Cena města Chomutova

18.10.2015 09:23

Po pilném trénování přišly v sobotu 17. října na řadu první závody, kde si naše pódiovky vyzkoušely, jak jsou připravené na letošní podzimní sezónu. Už od ranních hodin se v Chomutově chystaly na svůj výkon skladby bez náčiní, které to neměly vůbec jednoduché. Závodily v kategoriích nadějí nejmladších, kde jsou i pódiovky z linie A. S touto výzvou se ale popraly výborně. Naše Koťátka předvedla čistý výkon a především si svou sestavu užívala. Nakonec se Anetka, Klárka, Eliška, Rebča a Gábinka umístily na 4. místě. Další kategorie byla nejpočetnější z celého dne. Ve velké konkurenci 16-ti skladeb cvičily Shakerky - Adélka, Kája, Kačka, Terka a Julča, které za svou skladbu sklidily úspěch u diváků i rozhodčích. Holky skončily také těsně pod stupni vítězů, od kterých je dělil nejmenší možný rozdíl. Po dopoledním programu byly trenérky spokojené a gymnastky motivované do dalších tréninků a závodů.

Odpoledne se v kategoriích linie B představily naše další čtyři pódiovky. V I. a II. kategorii se holky předvedly s obručemi a i přes drobné chyby a nepřesnosti jasné vyhrály. Zlato si domů odvezly Denda, Štěpa, Kája a Nikči, které zúročily zkušenosti z loňska, a za svou novou taneční sestavu nejcennější medaile braly Vanda, Saša, Anička, Niky, Lucka a Majda. Skladby s kuželi jsme mohli vidět ve III. kategorii, kde také nechyběly naše zástupkyně. Holky se umístily na 2. místě, a to ve ztížených podmínkách. Objevily se problémy s hudbou, a tak musely svou sestavu zacvičit na jinak sestříhaný doprovod. Naše už zkušené závodnice Kačka, Kristýna, Bára, Lucka a Ema však situaci zvládly a předvedly skladby bez větších problémů. Ve IV. kategorii naše gymnastky trápily v posledním týdnu nemoci a zranění a ani v Chomutově neměly příliš štěstí. V obou provedeních se nevyvarovaly velké chyby, ale přesto se Klárka, Lucka, Linda, Terka, Kačka a Kamča umístily na 3. příčce.

První závod máme za sebou a víme, že stále je co zlepšovat ;) Na další výkony se můžeme těšit hned za týden v Mariánských lázních, kde se představí všech 8 pódiovek na I. kole Českého poháru.