Cena města Chomutova

19.10.2014 10:04

V sobotu 18. 10. jsme vyrazili do Chomutova na již tradiční první závod podzimní sezóny. Formu před pohárovými závody přijelo otestovat pět našich pódiovek a žádná z nich se domů nevracela s prázdnou.

V I. kategorii se představili Snílci, ale pouze ve čtyřech. Přesto svou sestavu Adélka, Julča, Kája a Terka zvládly zacvičit přesně a získaly stříbrné medaile. II. kategorie je letos obsazena dvěma skladbami Vodních staveb. Pro většinu gymnastek byl chomutovský závod úplnou premiérou s náčiním ve společných skladbách, ale dokázaly se s touto novou zkušeností vypořádat. Croodsovi ve složení Áďa, Dája, Ema, Klárka a Soňa předvedly svou sestavu dokonce nejlépe z celého startovního pole a vystpupily tak na nejvyšší stupínek. Lovkyně po nepovedeném prvním provedení plném chyb předvedly zdařilou druhou sestavu, a tak Denda, Lucka, Majda, Nikči a Štěpa vybojovaly 2. místo.

Naše dvě zkušenější pódiovky navázaly na zlatá a stříbrná místa. Rebelky (Anička, Ema, Julča, Saša a Vanda) si za svá předvedení sestavy s obručemi došly pro zlato, a vyhrály tak III. kategorii. Ve IV. kategorii s míči závodily Bára, Kačka, Kamča, Kristýna a Lucka a po několika drobných chybách si odvezly medaile za 2. místo.

S prvním závodem tedy můžeme být spokojeni, ale víme, že v kláních Českomoravského poháru nás čeká velká konkurence - už příští týden v Mariánských Lázních.

Všem gratulujeme a přejeme hodně štěstí do celé podzimní sezóny!