Závod ke Dni dětí

31.05.2015 22:12

Posledním závodem pro většinu našich gymnastek i pro nás jako pro pořadatele byl Závod ke Dni dětí, který se konal v sobotu 30. května. Přihlásilo se celkem 130 závodnic z celé republiky, takže nás čekal náročný den. Dopoledne se představily holčičky v 0. a I. kategorii základního programu. Nejlépe se vedlo Anetce, která zvítězila, a Verča ve stejné kategorii obsadila hezké 5. místo. Mezi o rok staršími gymnastkami se v první desítce umístila na 8. příčce Viky a dále se představily Eliška, Klárka, Gabča, Johanka a Terezka. V I. kategorii získala pěkné 9. místo Klárka a své sestavy ukázaly také Valentinka a Anička.

Odpoledne patřilo závodnicím kombinovaného programu, kde poprvé svou volnou sestavu předvedly Kája a Kačka a hned získaly výborné 3. a 5. místo. Ještě lépe zacvičila Terka, která tuto kategorii přesvědčivě vyhrála. Mezi zkušenějšími závodnicemi ve III. kategorii se na bronzové příčce umístila Niky L. a těsně pod stupni vítězů skončila Ema. Naše další holky (Dája, Niky Š., Kája a Soňa) se seřadily od 6. do 9. místa. V II. kategorii přidala opět bronzovou medaili pro náš oddíl Ema a bez chyb cvičily také Anička a Saša, které získaly 5. a 6. místo. S obručí a míčem se představily ještě Niky a Majda. V I. kategorii sbíraly naše gymnastky největší úspěchy, protože Kristýna zvítězila a Kamča brala stříbro. Sezónu zde zakončily také 7. Lucka a 11. Bára. Přesné sestavy předvedla Kačka v Ženách a vystoupila na nejvyšší stupínek. Lindě a Terce se dařilo a byl z toho bronz a pěkné 7. místo. Na závěr si naše závodnice odnesly zlaté a bronzové medaile v soutěži družstev.

Gratulujeme a opět děkujeme rodičům za pomoc. Téměř vše už máme úspěšně za sebou a můžeme se těšit na Mistrovství České republiky v základním a kombinovaném programu, kam odjede výprava 12ti závodnic Vodních staveb Praha. Poprvé budeme mít zástupkyni i ve sboru rozhodčích, protože na kombinovaný program je nominovaná Lucka. Sobotní i nedělní skupině držíme palce!