Velikonoční perníček v Břeclavi

12.04.2016 10:39

V neděli 10. 4. jsme vyrazily do Břeclavi, kde se představila velká skupina našich závodnic v kombinovaném programu. Všechny kategorie byly velice početné a kvalitně obsazené moravskými oddíly, takže nás nečekalo nic jednoduchého, ale s tím jsme počítaly...;) Přesto se naše děvčata ani v jedné z kategorií neztratila a nakonec jsme se dočkaly i medailových úspěchů.

V I. kategorii nás potěšila Rebča, pro kterou to byl první velký závod s volnou sestavou. Předvedla mnohem lepší výkony než minulý týden a získala 11. msto. Ve II. kategorii se bohužel naše favoritky nevyvarovaly chyb se švihadlem, ale i tak získaly Julča a Kája 4. a 5. místo. Dále se na 12. příčce umístila Dája, na 14. Terka a na 15. místě Adélka. Další kvalitní umístění získala Saša, která skončila na 5. místě ve III. kategorii. Dobře si vedly také ostatní závodnice, kdy Niky L. obsadila 8. příčku, hned za ní se umístila Lucka, 11. byla Majda, 15. Niky Š., 17. Soňa a 27. Štěpánka. Tato kategorie byla z celého dne vůbec nejpočetnější.

Naopak nejvíce našich gymnastek bylo ve IV. kategorii a hned dvě z nich se vešly na stupně vítězů. Na 1. příčku vystoupila Kiki (podle pravidel má být na 1. místě sama a ne tak, jak je to ve výsledcích...) a bronz získala po výborných výkonech Ema. Naše další gymnastky získaly tato umístění: Kačka 7., Lucka 9., Julča 12., Anička 14., Bára 15., Niky 21. a Vanda 23. V poslední kategorii Žen se nejvíce dařilo Klárce a Kačce, které skončily za sebou na 5. a 6. místě. Kamča obsadila místo 13., Lucka 15. a Terka 16.

Nakonec jsme se mohly radovat i na závěr dlouhého dne, protože naše družstvo ve složení Rebča, Julča, Saša, Kiki a Kačka vybojovalo bronzové medaile za dvěma domácími družstvy.

Všem gratulujeme k předvedeným výkonům.