Stodůlecký pohár

02.04.2016 21:10

Každoroční přátelský závod na pražských Stodůlkách se konal v sobotu 2. dubna a naše holky se zde představily v neuvěřitelném počty - 47 gymnastek. Dopoledne probíhal závod základního programu, kde se nejvíce dařilo Klárce Zápotocké v I. kategorii. Mezi děvčaty ročníku 2008 se umístila na bronzové příčce. Další 3. místo přidala Anička Boday v nově vzniklé V. kategorii ZP.

Naše tři nejmladší závodnice (2009) v kombinovaném programu předvedly premiérově své sestavy bez náčiní. Na 1. příčce se umístila Sára Jankajová, stříbro získala Anetka Mrzenová a bronz Sofinka Nekovářová. V I. kategorii KP nás překvapila Vája Šimonová, která vybojovala hezké 3. místo. Kompletní stupně vítězů jsme obsadily ve II. kategorii. Nejlépe cvičila Julča Segerová, na 2. místo vystoupila Dája Poláková a bronz patří Káje Melíškové. Za sestavy s míčem a obručí ve III. kategorii získala nejvyšší známky Saša Kaněvová a na stupních ji doplnila 3. Nikča Lukavcová.

Další velkou partu závodnic máme ve IV. kategorii, kterou ovládla po přesvědčivých výkonech Kristýna Švestková. V oddílový závod se změnilo klání V. kategorie Žen. Zlatou medaili získala Klárka Vařeková, na 2. příčce se umístila Kačka Košíková a bronz přidala Linda Stejskalová.

Pro většinu našich gymnastek to byl první letošní závod a my jsme rády, že ho zvládly nad očekávání. Gratulujeme a přejeme hodně sil do dalších tréninků a závodů.