Stodůlecký pohár

30.03.2015 16:55

Druhé závody této sezóny se konaly na pražských Stodůlkách s opravdu velkou účastí našich gymnastek. Začínalo se nejpočetnější I. kategorií základního programu, kde se představily ve své premiéře Klárka, Viky a Valentinka a již zkušenější Kája a Kačka. Ty zacvičily své sestavy jen s drobnými chybkami, což jim těsně nestačilo na medaile. Kája brala 4. a Kačka 5. místo. Klárka se umístila 16., Valentinka 20. a Viky 23. V II. kategorii opět hned za sebou skončily 4. Anička a 5. Áďa. Další dvě závodnice obruč a švihadlo cvičily poprvé a bylo z toho 9. místo pro Bětku a 13. pro Klárku. Čtvrtá místa v základním programu nám na Stodůlkách byla souzena, protože i Anička ve IV. kategorii obsadila tuto příčku. Terka skončila na 8. místě.

Dopoledne se představily ještě závodnice III. kategorie kombinovaného programu ročník 2006, které cvičily volnou sestavu bez náčiní. Naše děvčata zvládla ve třech obsadit první dvě místa, kdy Julča brala zlato a Terka s Adélkou společně stříbro. III. kategorie pokračovala v odpoledním programu, kde jsme už i v sestavě se švihadlem mohli vidět 7 našich gymnastek. Ani jedna z nich neudělala velkou chybu a seřadili se od prvního do sedmého místa v pořadí: 1. místo Ema, 2. Niky L., 3. Kája a dále Soňa, Niky Š., Dája a Štěpánka.

Holky v II. kategorii se bohužel přesvědčily, že míč i obruč jsou kulaté, a dopustily se několika pádů. Nakonec Saša získala 4. místo, Majda 5. a od 8. do 10. místa skončily Anička, Vanda a Niky. Na stupně vítězů se naše holky vrátily v I. kategorii. Kamča po přesných sestavách se stuhou a kužely zvítězila a Kačka, které se také dařilo mnohem lépe než minule, získala stříbrnou medaili. Kristýna byla 4., Lucka 8. a Julča 9. V kategorii žen se letos představují čtyři naše gymnastky. Novou situaci se dvěma volnými sestavami nejlépe zvládla Klára, která zvítězila, na 2. místě skončila Kačka a pro bronz si došla Linda. 4. místo obsadila Lucka a 5. Terka.

Všem gratulujeme!

Výsledky ze Stodůleckého poháru najdete v sekci Závody