Přebory Prahy v KP a ZP

23.05.2015 20:21

O postup na MČR v kombinovaném a základním programu se bojovalo v sobotu 23. 5. na Zeleném pruhu, kde jsme závody pořádaly. V kombinovaném programu tvořily velkou část startovního pole naše gymnastky a ve všech kategoriích získaly spoustu medailí. III. kategorii vyhrála Ema, na 2. místě skončila Niky L. a bronz brala Denda. Holky obsadily kompletní stupně vítězů také v soutěži družstev. Ve II. kategorii získala zlatou medaili také Ema a na 2. příčce se umístila Saša. I tady si všechny naše závodnice odnesly medaile za družstva, a to zlaté a bronzové. Se stuhami a kuželi už to byly větší nervy, protože spoustu gymnastek kazilo a na pozoru před náčiním se musely mít i rozhodčí ;) Nakonec nejlepší sestavy předvedla Kamča, která zvítězila, a stříbrnou medaili brala Kristýna. Stejně jako ve II. kategorii z toho bylo 1. a 3. místo pro naše družstva. V kategorii Žen se představilo pouze našich pět gymnastek. Zlatou medaili za své výkony získala Klára, stříbro si odnesla Kačka a na 3. příčce se umístila Linda. Z výsledků dopoledního závody jsme tedy měli velkou radost.

Do odpoledního závodu už se přihlásilo oddílů a gymnastek mnohem víc, ale také tady nás čekaly úspěchy. Kája a Kačka předvedly prozatím svá nejlepší provedení v této sezóně a zasloužily si tak 2. a 3. místo a v soutěži družstev si došly pro bronzové medaile. Další kategorie byla vůbec nejpočetnější. Výborně se vedlo Aničce, která skončila těsně pod stupni vítězů, a hezké 6. místo přidala Áďa. Součet známek našim holkám stačil na stříbro. Poslední zástupkyně jsme měly ve IV. kategorii a tady další medaili do sbírky přidala bronzová Anička.

Všem závodnicím moc gratulujeme a přejeme hodně sil do posledních závodů této jarní sezóny!

Dále děkujeme všem rodičům, kteří nám opět skvěle pomohli s organizací a bez nichž bychom takto velký závod nedokázali uspořádat.