Přebor Prahy v 0. kategorii a přátelský závod

16.05.2015 17:54

V sobotu 16. 5. jsme se sešli v naší hostivařské tělocvičně, kde se konal Přebor Prahy pro nejmladší gymnastky. V kategorii 0. B pro holčičky ročník 2009 se představily Anetka a Verča a skončily na 4. a 5. místě. Bez medaile však neodešly, protože v soutěži družstev vybojovaly stříbro. O rok starší gymnastky závodily v 0. A kategorii, kde se sešla již větší konkurence. Výborně se dařilo naší Elišce, která po přesných sestavách získala stříbrnou medaili. Do první desítky se vešly ještě 8. Gabča a 9. Viky a dále nás reprezentovaly Klárka, Johanka a Terezka. I tady se holky dočkaly medaile za družstva, když se umístily na 2. příčce.

I první organizační zkoušku jsme zvládli bez problémů. Moc děkujeme všem maminkám, které se do přípravy zapojily a pomohly tak k pohodovému průběhu závodu.

Přeborem Prahy však pro nás závodní sobota neskončila. Pozvání k mezioddílovému závodu přijaly Stodůlky, s kterými jsme poměřily síly v II. a IV. kategorii základního programu. V II. kategorii se na stupně vítězů vešly hned dvě naše závodnice. Adélka získala stříbro, Anička bronz a Klárka se umístila 8. Hezký výkon předvedla Anička ve IV. kategorii, která zvítězila, a na 3. příčce jí doplnila Terka. Tato děvčata čeká Přebor Prahy příští týden, takže jim budeme držet palce.