Pohár v Mariánských lázních a v Ústí nad Labem

27.04.2015 20:38

Na poslední dubnovou neděli jsme rozdělili naše síly na dva závody. Menší skupinka vyrazila na Ústecký pohár a velká část závodnic kombinovaného programu odjela do Mariánských lázních. Obě výpravy nakonec domů vezly medaile!

V Ústí se představily naše tři závodnice ve volné sestavě bez náčiní, které jsou ve III. kategorii prvním rokem, a v poli téměř 30 gymnastek se jim dařilo výborně. Terka a Adélka skončily na krásném 5. a 6. místě a Julča dokonce se značným náskokem zvítězila. Další tři zástupkyně se představily v kategorii Žen. Terce se příliš nedařilo, Linda podala pěkný výkon a skončila těsně pod stupni na 4. místě a vítězka byla opět z našeho oddílu. Kačky sestavy na vysoké úrovni byly náležitě bodově oceněny a získala tak přesvědčivě zlatou medaili.

Dalších pět závodnic z III. kategorie mezitím závodilo v Mariánských lázních. Nejvíce se prosadila Nikča L., která brala bronz, a i další závodnice získaly pěkná umístění - Ema 6., Niky Š. 7., Denda 9. a Štěpánka 13. místo. Nejpočetnější byla tentokrát II. kategorie, kde hezké pozice od 6. do 8. místa obsadily Saša, Anička a Vanda. Poprvé se v letošní sezóně po zranění představila Ema a dále závodily také Niky a Majda. V I. kategorii se na stupně vítězů dokázaly propracovat dokonce dvě naše gymnastky. Zlato získala Kristýna a na bronzovém stupínku jí překvapivě doplnila Bára. Další hezká místa získaly Kačka, Kamča, Lucka a Julča. Poslední dvě zástupkyně jsme měli v kategorii Žen. Klára se předvedla výborně a skončila na 2. místě a Lucka obsadila místo 6.

Opět se bojovala o medaile také v družstvech a ta naše si oproti Břeclavi o příčku polepšila. Družstvo číslo 1 (Niky L., Ema, Kačka a Klára) získalo bronzové medaile a 2. družstvo (Niky Š., Anička, Lucka a Lucka) se umístilo jako 4.

Všem gratulujeme k hezkým výkonům a výsledkům.