MČR v základním a kombinovaném programu

08.06.2015 16:54

Všechny gymnastky, které se v základním a kombinovaném programu probojovaly na MČR, se sjely 6. a 7. června do Chomutova. Na tento nejdůležitější závod v sobotu vyrazily čtyři naše zástupkyně s trenérkou Adélou a hned první kategorie celého klání přinesla Vodním stavbám velký úspěch! Naše Karolínka zacvičila výborně a získala tak třetí místo. Svým výkonem pomohla k dalšímu bronzu družstvu Praha 2. Pochvalu zaslouží také Kačka, která se ve stejné kategorii umístila na 21. příčce. Ve II. kategorii na svém prvním mistrovství startovala Anička. Její výkon byl lehce nervózní, ale přesto získala hezké 20. místo. Jako úplně poslední se na závodním koberci v sobotní části předvedla Anička ve IV. kategorii. Několik chyb ve švihadle jí stálo lepší umístění, takže skončila na 21. příčce.

Neděle patřila závodnicím kombinovaného programu, kde jsme měli dvě zástupkyně v každé kategorii. Závod začal III. kategorií, ve které hezky zacvičily své sestavy bez náčiní Niky i Ema. Ve švihadle přišla drobná zaváhání, ale přesto holky získaly pěkná umístění – Niky 5. a Ema 9. místo. Ve II. kategorii předvedla obě sestavy bez chyb Saša a získala hezké 8. místo. Ema zacvičila výbornou sestavu s obručí, za kterou dostala druhou nejvyšší známku, ale bohužel drobná chyba v míči jí ve velké konkurenci odsunula mimo stupně vítězů o pouhou desetinu. Dalšího těsného čtvrtého místa jsme se dočkali v I. kategorii za Kamči hezké sestavy. Nakonec jsme se však mohli radovat ze stříbrné medaile, kterou vybojovala za stuhu a kužele Kristýna. Své sestavy předvedla bez chyb a s přesvědčivým výrazem. Spoustu adeptek na medaile bylo ve vyrovnané kategorii Žen, mezi které patřily Kačka a Klára. První sestavy obě zacvičily skvěle a získaly vysoké známky. Druhá provedení už tak jistá nebyla, ale přesto Kačka vybojovala bronz a Klára se umístila na 5. příčce. Tato kategorie se ukázala jako nejvyrovnanější, protože mezi prvním a čtvrtým místem byl rozdíl jen pětinu!

Na závěr jsme napjatě čekali na vyhlášení družstev, jestli součet bodů vystačí na medaile. A radovali jsme se! Naše družstvo ve složení Niky, Saša, Kristýna a Kačka vystoupilo na třetí stupínek. Druhé družstvo, ve kterém byla Ema, Ema, Kamča a Klárka se umístilo jako 6. nejlepší.

Letos se nám v Chomutově podařilo završit velmi úspěšnou sezónu. Všem účastnicím sobotního a nedělního MČR moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu.