Jablonecký korálek

23.03.2015 17:18

V neděli 22. března odstartovala dlouhá jarní sezóna závodem v Jablonci, kam odcestovalo 11 našich gymnastek. Na Jablonecký korálek se přihlásilo celkem 216 závodnic do kategorií základního i kombinovaného programu z celé České republiky, takže nás na úvod nečekalo nic jednoduchého. Malé cibulenky s Eliškou a Viky začínaly již brzy ráno. Své dvě sestavy zacvičily pěkně a získaly 6. a 9. místo. V I. kategorii se výborně představila Kačka, která v konkurenci 25 gymnastek vybojovala 6. místo. Kája ve své premiéře v této kategorii skončila na 14 místě. Se švihadlem a obručí cvičily naše další dvě zástupkyně v II. kategorii. Na obou bylo znát zlepšení oproti minulému roku a za jistá provedení získaly Anička s Áďou 5. a 6. místo. Poslední gymnastkou Vodních staveb v základním programu byla Anička ve IV. kategorii, která se předvedla se švihadlem a míčem. I přes několik nepřesností vybojovala hezké 7. místo.

Odpoledne se pokračovalo kombinovaným programe, kde jsme se dočkaly prvních medailí. Výborně se dařilo Nikče a Emě ve III. kategorii, které bez chyb zacvičily povinné švihadlo a líbily se také v nových volných sestavách bez náčiní. Domů si odvezly dva poháry - Nikča stříbrný a Ema bronzový. Na závěr cvičily naše gymnastky v I. kategorii, ale kužele ani stuha zatím nebyly podle jejich představ. Kristýna skončila na 7. a Kačka na 19 místě.

První závod je tedy za námi. Gratulujeme k hezkým výsledkům a přejeme více štěstí v dalších závodech těm, kteří nebyli se svým výkonem spokojeni. Již příští týden se představí téměř všechny naše závodnice na Stodůlkách, tak držte palce ;)