Finále Českomoravského poháru

29.11.2015 23:05

Nejdůležitějším závodem letošní sezóny pódiových skladeb bylo pro gymnastky i pro nás jako pro pořadatele Finále Českomoravského poháru, které se konalo 29. 11. v Praze. Přípravy probíhaly dlouho dopředu, aby bylo na neděli pro 60 skladeb z Čech a Moravy vše nachystané. S pořádáním nám pomáhali obětaví rodiče našich gymnastek, za což jim moc děkjeme. Bez nich by závod nemohl proběhnout na takové úrovni.

V dopoledním programu jsme měly hned 5 želízek v ohni. Koťata v 0. B navázala na své předchozí výkony a získala krásné stříbrné medaile. V 0. A kategorii startovaly Karmnky, které se po celou sezónu zlepšovaly, a umístily se na hezké 8. příčce. Největšího úspěchu ze všech našich družstev však dosáhly Shakerky. Po přesvědčivých provedeních vystoupily na nejvyšší stupínek a staly se vítězkami celého Českomoravského poháru. Croodsky v I. kategorii si schovaly nejlepší sestavy právě na Finále a vybojovaly tak skvělé bronzové medaile. Lovkyně patřily mezi favoritky, ale bohužel se dopustily několika chyb. Přesto jim výkon stačil na 2. místo.

Odpolední program začaly naše obruče ve II. kategorii. První provedení nebylo podle jejich představ, ale skvělým druhým provedením se dostaly na stříbrnou příčku. Také kužele potkalo několik pádů náčiní jako většinu týmů ve III. kategorii. Pro naše holky z toho nakonec bylo 3. místo. Nejsilnější konkurence se sešla určitě ve IV. kategorii, kde závodnice cvičily s obručemi a kuželi. Naše holky předvedly pěkný výkon jen s několika nepřesnostmi a získaly tak pro náš oddíl již čtvrté stříbrné medaile v průběhu Finále.

Závodní sezóna je tedy úspěšně za námi. Děkujeme všem gymnastkám za předvedené výkony a za vzornou reprezentaci našeho oddílu. Doufejme, že vše, co se na podzim naučily, zúročí také v jarní sezóně jednotlivkyň.